eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tízéves csúcson az euróövezeti munkanélküliség

Júniusban tíz éves csúcsra, 9,4 százalékra emelkedett a munkanélküliség az euróövezetben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala. A vizsgált 16 országban 158 ezren vesztették el állásukat ebben a hónapban. A legmagasabb munkanélküliségi rátát, 18,1 százalékot Spanyolországban regisztrálták.

Az Eurostat adatai szerint a 27 uniós tagországban ugyanebben az időszakban 8,9 százalékos volt a munkanélküliség. A közösség egészében az elmúlt 1 év alatt 5 millió ember veszítette el munkahelyét a gazdasági válság következtében.

Az unió statisztikai hivatalának ma közzétett adataiból az is kiderült, hogy a közösségben júliusban a vártnál nagyobb mértékben, 0,6 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A júniusi defláció 0,1 százalékos volt.

Az Európai Központi Bank arra számít, hogy a tavaly nyári rekordmagasságú olaj- és élelmiszerárak viszonylatában magas árcsökkenés után később újabb inflációs hullámra kell számítani a közösség országaiban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×