eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Még több bevásárlóközpont épülhet

A tavalyi évhez hasonlóan várhatóan idén is stagnálni fog az ingatlanpiac - mondta el az InfoRádióban az Ecostat kutatásvezetője. Aki az év első felében gyorsan akar túladni a lakásán, lehetséges, hogy kevesebbet kap érte, mint tavaly kapott volna.

Liskáné Pólya Lenke az InfoRádióban azt mondta: a lakásépítésben nem várható növekedés idén, az építőiparban bővülésre az egyéb építmények esetében lehet számítani. Azaz várhatóan több bevásárlóközpont, raktár és irodaépület épül idén, mint tavaly.

A használt lakások piacán stagnálás várható, ez pedig az újak keresletére is rányomja a bélyegét.

A szakértő szerint, aki jó helyen, felkapott környéken akar túladni lakásán, az az inflációt be tudja építeni az árba, aki azonban rosszabb ingatlant árul, ráadásul nincs ideje kivárni, amíg több pénzt kaphat érte, lehetséges, hogy kevesebbért értékesíti az ingatlant, mint amennyit tavaly kapott volna a lakásért.

Az elemző szerint a lakáspiac akkor fog újra felélénkülni, amikor az egész magyar gazdaság, azaz várhatóan 2009-ben.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×