eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Időjárás: nagy változás közelít

Elköszönünk a záporoktól, zivataroktól, a hétvégén már 20 fok is lehet.

Délkelet- és Közép-Európa időjárását továbbra is ciklonális mező alakítja, így Európának ezen részén többfelé fordul elő eső, zápor, elszórtan zivatarok is kialakulnak. A kontinens többi részén ugyanakkor döntően anticiklonális hatások érvényesülnek, így másutt általában csapadékmentes az idő, de a napos területek mellett rétegfelhővel borított tájak is vannak. A legmagasabb nappali hőmérséklet Közép-Európában jellemzően a sokéves átlag alatt, máshol a körül alakul. Igazán meleg csak az Ibériai-félsziget délnyugati felén van, ahol helyenként már 30 fokos csúcsértékek is előfordulnak.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is az említett ciklonális mező alakítja.

Erősen vagy közepesen felhős idő valószínű rövidebb-hosszabb napos időszakokkal. Napközben szórványosan valószínűek záporok, délen egy-egy zivatarra is van esély, de az ország északi felén kora délutántól kezdve már nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szél élénk, a nyugati megyékben és az északkeleti harmadban időnként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Nagy Friderika meteorológus arról beszél a videóban, hogy megnyugszik a hét közepén a légkör, csökken a csapadék mennyisége, a hétvégén már 20 fok is lehet.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×