eur:
392.91
usd:
366.22
bux:
66549.71
2024. április 26. péntek Ervin
Fürdőzők a Római strandfürdőben 2021. június 29-én. A tartós hőség veszélye miatt több megyére harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Élvezzük ki a hétvégi meleget, utána kíméletlen hőség tör ránk

Csapadék sehol. Legföljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. Erős északnyugati szélre számíthatunk.

Az Ibériai-félszigeten tovább tombol a hőség, továbbra is nagy területen mérnek 40 fok feletti csúcsértékeket, illetve 44, 45 fok is előfordul. A térség időjárását meghatározó anticiklon mentén szinte alig történik változás. Az említett magasnyomás peremén viszont egy hidegfront húzódik, amely mögött hűvösebb levegő áramlik kontinensünk középső, illetve északkeleti felére. Ennek hatására Franciaország és Lengyelország részén már vissza is esett a hőmérséklet.

A Kárpát-medence időjárását szombat estig a már említett hidegfront határozza meg, ennek hatására hűvösebb léghullámok érkeznek, és megtorpan a melegedés.

Hazánkban szombaton a kora délelőtti órákban még napos idő valószínű, majd egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, átmenetileg össze is állhatnak a gomolyok. Egy-egy gyenge futó zápor lehet, de számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, főként szombaton több helyütt meg is erősödik. Zivatarok mentén is lehet átmeneti szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul, de az északi völgyekben, hidegre érzékeny területeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 33 fok között várható.

Mint Gaál Áron meteorológus a videóban elmondja, a hétvégi kellemes nyári meleg után a jövő héten erősödik a forróság. Igaz, Angliában is 40 fokos hőséget várnak a napokban.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Eljött az OTP nagy napja

Eljött az OTP nagy napja

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×