eur:
393.92
usd:
369.26
bux:
65822.65
2024. április 23. kedd Béla
Bishkek, Kyrgyzstan - June 6, 2019: Asus Chromebook. A Chromebook for Education on a wooden desk.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Ön bedőlne ennek a fenyegetően élethű adathalász trükknek?

Nem könnyű kiszűrni, hogy igazi vagy hamisított oldal kerül elénk. A Chrome böngésző érintett.

Igen megtévesztő új adathalász módszerre hívja fel a figyelmet cikkében a hvg.hu.

Az mr.d0x nevű kiberbiztonsági szakértő új módszere a Bleeping Computer szerint olyan, amivel az igazira megszólalásig hasonlító oldalakat lehet kreálni, ezzel is fokozva annak kockázatát, hogy a felhasználó rájuk kattint és elkezdi beírni a szenzitív információkat. Ezt bármilyen oldallal meg lehet tenni, a cikkben például egy Facebook bejelentkező felültetet mutatnak, ember legyen a talpán, akinek feltűnik a különbség a kompromittált (balra) és az igazi között:

A trükköt „Browser in the Browser”-nek nevezi, és mint azt a neve is mutatja, olyan (ál)oldalakról van szó, amik az eredeti lapra kerülve jelennek meg a böngészőben. Ahhoz persze, hogy az oldal tökéletes utánzat legyen, a lap paramétereit – mind a CSS-ben, mind pedig a HTML-ben – meg kell változtatni. Itt elsősorban a méretre, a képek, videók helyére kell gondolni. A tartalmak ugyanis nem mozognak maguktól – hívja fel a figyelmet a cikk.

Az eljárás egyelőre csak a Chrome böngészővel kompatibilis. Az viszont meglehetősen elterjedt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×