eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Dining Guide – Jammertal Arcok – Varga Sándor: „Mi a katarzisbizniszben utazunk"

Bár Budapesten valóban több a fóka, jóval több a vadász is. Hiszek az esztergomi elhelyezkedésben – vallja Varga Sándor, aki nemcsak Komárom-Esztergom megye, hanem az ország egyik legjobb éttermének tulajdonosa, vizionáriusa. A Dining Guide a matematikus-üzletemberrel készített interjút.

Varga Sándor nevét Barna Ádám séffel közös éttermük, a Bistro42 kapcsán 2020-ban hallhattuk először a nyilvánosságban. Éttermi körökben régről ismert a többszörös cégtulajdonos, nagyvállalkozó, szenvedélyes gourmet világutazó, aki jelen van immár az online térben is. Nemrég saját nevén YouTube-csatornát indított, amelyen elsősorban üzleti témákkal foglalkozik – pontosan abban a szellemben, ahogyan ő maga is él, és amilyen filozófiával a Bistro42-t is létrehozta.

Az üzletember az újhullámos gasztronómiai élet hajnalán szeretett bele a gourmet éttermek világába, egy egykori kultikus séf, Magyarországra költözött Philippe, a belga esztergomi étterme hatására. Miután Philippe, a belga az újlipótvárosi Balzac utcában folytatta pályáját, több éven át üzlettársak is voltak, ez volt Varga Sándor első vendéglátó vállalkozása.

„Összességében én azt gondolom, hogy országrésztől függetlenül mindenkire ráfér a minőség. Abban pedig csak bízni tudok, hogy egyre többen ki is vannak már éhezve a színvonalra. Mondjuk ki, mi a katarzisbizniszben utazunk, és én őszintén azt gondolom, hogy semmivel nem lehet jobban képezni, oktatni az embereket, mint ha megmutatod, hogy szerinted hogyan kellene ezt csinálni.

Az igénytelenséget már annyi éven, évtizeden át megmutatták előttünk mások, itt az ideje, hogy minél többen megmutassuk az ellenpólusát. Mi ezt mutatjuk meg a Bistro42-ben”

– mesélt a Dining Guide-nak arról, hogy mennyiben számított vakmerő döntésnek egy igazán kozmpolita stílusú étterem nyitása Esztergomban.

"Nagyon egyszerű a válaszom a munkaerő-bonyodalmakra. Pénz és emberség. Ennyi. A minőségi munkát végző embereket meg kell fizetni. Nem csak a vendéglátásban, bárhol. A pályám során több ezer emberrel dolgoztam már együtt, van benne tapasztalatom."

A nagyinterjú elolvasható a Dining Guide – Jammertal Arcok rovatában.

Ez a cikk a Dining Guide-dal együttműködésben készült.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×