eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Peter Muller / Getty

Az erős szél rondít bele az időjárásba

Hétfőn egy tőlünk délre kialakuló mediterrán ciklon áramlási rendszere lesz a meghatározó az időjárásban.

Hétfőn az északi, északkeleti megyékben kevesebb felhőre, többórás napsütésre számíthatunk, és a nap folyamán az északnyugati tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet. Megközelítőleg az ország déli felén viszont jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elsősorban a nap első felében fordulhat elő gyenge vegyes halmazállapotú csapadék a nyugati vidékeken. Az északi, északkeleti szél nagyobb területen megélénkül, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és Bodrogközben erős lökések is kísérhetik. Emellett a keleti tájakon néhol hordhatja is a havat a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1 és 5 fok között alakul, de északon, északkeleten ennél magasabb értékek is előfordulhatnak.

Kedden mindenütt csökken a felhőzet, nagyrészt derült vagy kissé felhős lesz az ég, általában több órára kisüt a nap. Nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, a Nyugat-Dunántúlon és keleten erős lökések. Hajnalra jobbára -7 és -1 fok közé hűl le a levegő, de a havas, illetve a szélvédett helyeken -10 foknál hidegebb lehet. Kora délután -1, +4 fokot mérhetnek.

Egy anticiklon peremére kerülünk, számottevő csapadék nem várható a következő napokban. Szerdán lehet a leghidegebb, utána pár fokkal melegebb lesz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×