eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Winter snow
Nyitókép: Andrew Bret Wallis/Getty Images

Van, ahol 10 centiméteres hó is hullhat

Egy megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat eső miatt.

Az ország nagy részén jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely azt is kiemelte: a hegyekben havazás is várható.

A veszélyjelzés szerint a nap folyamán várható sok eső miatt Somogy megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Péntek reggelig az ország délnyugati-északkeleti tengelyében nagyobb területen 20 milliméternél is több, a Dunántúlon egy keskenyebb sávban akár 30 milliméter feletti csapadék is hullhat. A délutáni, esti óráktól az Északi-középhegység, majd estétől a Mecsek magasabban fekvő területein is várhatóan havazásba vált át a csapadék.

Az északi hegycsúcsokon akár 10 centimétert meghaladó friss hótakaró is kialakulhat.

A péntekre virradó éjszaka, hajnalban északkeleten (főként Borsodban) síkvidéken is havazhat, melyből akár 2 centiméteres vékony hóréteg képződhet. A csapadékrendszer a péntek déli órákig fokozatosan elhagyja az országot, ezt követően veszélyes időjárási jelenség nem várható - írták.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×