eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Szaharai homok nyomai egy autó szélvédőjén az éjszakai eső után Nagykanizsán 2021. július 14-én.
Nyitókép: Varga György

Már Magyarországon a sáros eső

Ne csodálkozzon, ha ezt tapasztalja az autóján.

A felettünk lévő nagy mennyiségű szaharai por keveredett a hajnalban kialakult záporokkal, zivatarokkal nyugaton, emiatt több helyen sáros eső alakult ki, ami az autókon is elég feltűnő nyomott hagyott – írta az Időkép.

A portál szerint délután és este a Dunántúlon és a középső országrészben, köztük főváros környékén is várhatóak záporok, zivatarok, melyeket nagy eséllyel kísérhet sáros eső.

Nagykanizsa, 2021. július 14.
Szaharai homok nyomai egy autón az éjszakai eső után Nagykanizsán 2021. július 14-én.
MTI/Varga György
Nagykanizsa, 2021. július 14. Szaharai homok nyomai egy autón az éjszakai eső után Nagykanizsán 2021. július 14-én. MTI/Varga György

A jelenségről, Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádiónak azt mondta: főként hidegfrontok előtt kialakuló erős áramlás miatt történik meg, hogy a szél fölkapja a nagyon finom részecskéket. A szaknyelv ezt nedves szállítószalagnak nevezi, amely nagyon-nagyon hosszú, több ezer kilométeres is lehet, és kicsit emelkedő. Az alacsony szintekről, a talaj közeléből fokozatosan emelkedik egy ciklon előtt és úgy csavarodik föl. Mint mondta, most a lengyel területen is látható, de eljuthat egészen Skandináviáig is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×