eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Hannover, 2012. március 6.VANG Li (Wang Li) a Huawei kínai vállalat alkalmazottja QR-kódot szkennel a hannoveri CeBIT-en. A világ egyik legnagyobb számítástechnikai és távközlési szakvásárán ebben az évben 70 ország 4251 cége mutatja be termékeit. (MTI/EPA/Friso Gentsch)
Nyitókép: MTI/EPA/Friso Gentsch

Törölje le: rosszindulatúvá vált a frissítéstől egy népszerű alkalmazás

A Google Playben már nem elérhető, de a felhasználóknak maguknak kell eltávolítaniuk az appot a telefonjukról.

Csupán egy frissítés elég volt arra, hogy egy korábban ártatlan androidos QR-kód-olvasóból rémálom váljék. Nagy népszerűségnek örvend az androidosok körében a Lavabird Ltd. által kiadott Barcode Scanner, évek óta letölthető (volt) a Google Play áruházból, és több mint tízmillióan éltek is a lehetőséggel. Az app vonzereje, hogy egy alkalmazáson belül kínál QR-kód-olvasót és vonalkód-generátort. Rengetegen telepítették már, és nem is volt vele semmilyen gond, legalábbis egy közelmúltban megjelent frissítésig – figyelmeztet a hvg.hu a Malwarebytesra hivatkozva.

A felhasználók váratlanul megjelenő hirdetésekre, a telepítéskor nemkívánatos, olykor rosszindulatú programokra panaszkodtak. Kiderült, a QR-kódolvasóban van a hiba,

egy december elején kiadott frissítés okozta a galibát.

A frissítést ugyanazzal a biztonsági tanúsítvánnyal írták alá, amelyet az Android alkalmazás korábbi, tiszta verzióiban használtak.

Már nincs benne a Google Playben az app, de arra figyelmeztetnek, hogy nekünk maguknak kell eltávolítanunk a rosszindulatúvá frissített alkalmazást az eszközünkről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×