eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
2021. január 20-án, Joe Biden amerikai elnök beiktatási ünnepségén készült kép Bernie Sanders vermonti szenátorról, aki hatalmas, kötött kesztyűt és egy helyi símárka, a Burton szürkésbarna dzsekijét viseli (j). A szertartáson róla készült ikonikus kép, amelyen keresztezett karokkal és lábakkal ül gyapjas kesztyűben, véget nem érő mémeket váltott ki a közösségi médiában. Az elmúlt öt napban 1,8 millió dollárt gyűjtöttek a jótékonysági szervezetek számára Vermont államban a képet felhasználó pólók, pulóverek és matricák értékesítésével.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Pool CQ Roll Call/Caroline Brehman

Rászorulókon segít a mémmé vált Bernie Sanders

Öt nap alatt 1,8 millió dollárt (536 millió forintot) gyűjtött össze jótékony célra Bernie Sanders az elnöki beiktatáson róla készült, s rövid idő alatt mémmé vált fotó révén.

A fotók, amelyeken a szenátor megszokott meleg, barna kabátjában és egyujjas kötött kesztyűben ül, pillanatok alatt számtalan mémet ihlettek a közösségi médiában. Sanders a népszerűséget arra használta fel, hogy az ezekkel a képekkel piacra dobott pulóverek és más termékek eladásából befolyó összeget jótékony célra gyűjtse össze.

A 79 éves vermonti politikusnak a képével díszített holmikkal az elmúlt öt napban 1,8 millió dollárt sikerült előteremteni.

Sanders elmondta, hogy feleségével együtt elámult a mémek hihetetlen kreativitásán, és nagyon örült, hogy az internetes népszerűséget a vermontiak javára tudta fordítani.

Ugyanakkor hozzátette, hogy ez az összeg természetesen nem elegendő, a Kongresszusnak is lépnie kell, hogy a pandémia okozta gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került vermontiakon és országszerte minden rászorulón segíteni lehessen.

Corpus Christi, 2021. január 28.
Bernie Sanders vermonti szenátor Joe Biden amerikai elnök beiktatási ünnepségén viselt öltözete ihlette horgolt Bernie-baba a Texas állambeli Corpus Christiben 2021. január 26-án. Bernie Sanders vermonti szenátor hatalmas, kötött kesztyűt és egy helyi símárka, a Burton szürkésbarna dzsekijét viselte a beiktatáson. A szertartáson róla készült ikonikus kép, amelyen keresztezett karokkal és lábakkal ül gyapjas kesztyűben, véget nem érő mémeket váltott ki a közösségi médiában. Az elmúlt öt napban 1,8 millió dollárt gyűjtöttek a jótékonysági szervezetek számára Vermont államban a képet felhasználó pólók, pulóverek és matricák értékesítésével. A babát 20,3 dollárért kínálja eladásra alkotója, a Corpus Christiben élő Tobey King az eBay internetes aukciós oldalon.
MTI/AP/The San Antonio Express-News/Billy Calzada
C Bernie Sanders vermonti szenátor Joe Biden amerikai elnök beiktatási ünnepségén viselt öltözete ihlette horgolt Bernie-baba a Texas állambeli Corpus Christiben MTI/AP/The San Antonio Express-News/Billy Calzada

A jótékonysági bevételt mások mellett élelmiszerosztó és családtámogató szervezetek kapják meg Vermontban - közölte Sanders irodája.

A Sanders-fotókkal díszített pólókat, pulcsikat és más termékeket csütörtökön kezdték online árulni. Jelenleg már egyheti várakozási idővel veszik fel a rendeléseket.

A híres fotót, amelyen Sanders keresztbe tett lábbal, világoskék maszkban, egyedül ücsörög a beiktatási ceremónián, az AFP fotósa, Brendan Smialowski készítette.

A fotós elmondta: sohasem gondolta volna, hogy ekkora felhajtás lesz a fotója körül, és hogy ennyi mém készül belőle, ugyanakkor annyira azért nem lepődött meg, mert mint megjegyezte, "az internet és a közösségi média kiszámíthatatlan".

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×