INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

szúnyog

rovar

invázió

Szúnyogvész: ne (csak) fentről várjuk a megoldást!

Szúnyogvész: ne (csak) fentről várjuk a megoldást!

Infostart

Miután Magyarország is letette a garast a biológiai gyérítés mellett, egyre fontosabbá vált, hogy az egyes ember felismerje, megelőzheti az inváziót saját maga is.

Idén igen sok szúnyog "jelentkezett" tavasszal, nem úgy sikerült a gyérítés, mint az elmúlt években, a munkát pedig a koronavírus miatti általános leállás is ellehetetlenítette.

Mint a Duol.hu portálon olvasható, Dunaföldváron sereglettek össze az európai szúnyogellenes tevékenység fő felelősei, és együtt próbáltak megoldásra lelni.

A vendéglátó fél bemutatta a spanyol partnernak a Dunaföldvárra telepített szén-dioxid-csapdára épített számítógépes szúnyogszámlálót, ezzel mérhető az invázió nagyságrendje.

A spanyol fél már hosszú évtizedek óta foglalkozik a problémával, az ország pedig letette a garast a biológiai gyérítés mellett, ami hosszú távon ugyanolyan hatékony, mint a kémiai, de sokkal kevésbé természetkárosító.

A szakemberek szerint viszont nem is biztos, hogy a szúnyogellenes küzdelem erőforrásai pénzre fordíthatók, ugyanis a lakosság is tehet a szúnyogok ellen: könnyen lehet ugyanis, hogy a házak környékén megjelenő szúnyogok a házak környékén is keltek ki pocsolyákban, virágcserepekben, medencékben, egyéb pangó vizekben.

Nyitókép: Wikipédia/James Gathany/CDC
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018