eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Egy horogra akadt csuka a lékben, Sukorón, a Velencei-tó partján. Befejezte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a magyarországi kaszinóberuházások koncessziós szerződéseinek vizsgálatát, és ennek alapján Gaál Szabolcs Barna, a hivatal elnöke a sukorói projekt ügyében büntetőfeljelentést tett 2011. február 3-án a Központi Nyomozó Főügyészségen, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Süllő vagy csuka? Nem babra megy a játék

Süllő vagy csuka lesz 2020-ban az év hala? Két jelöltre egyszerűsödött a kérdés, mert a német bucó már aligha tud beleszólni a versengésbe.

Pedig a bucó, ez a mindössze arasznyi méretet elérő hal a Duna vízrendszerének bennszülött faja, amely szűk elterjedési területe és viszonylagos ritkasága miatt fokozottan védett. De azért ő sem zárható ki, hiszen ha a természetvédők sokasága tudomást szerez a versenyről, még csoda történhet- írja közleménylben a Magyar Haltani Társaság.

Pillanatnyilag azonban két nagyra növő horgászhal áll az élen. Mindkettő ragadozó, mindkettő széleskörű elterjedéssel bír, de

úgy tűnik, hogy a kifinomult gasztronómiai értékrend a süllő javára billenti a mérleget.

Ám a birkapörkölt kedvelőinek jelentős része a halak közül is a karakteresebb ízű csukát részesíti előnyben. Ha közülük sokan aktivizálódnak, még megváltoztathatják a sorrendet.

Jelenleg kilencezer körül van a voksok száma, de bízunk benne, hogy tízezer fölé fog emelkedni, hiszen még sokan nem jelezték véleményüket. Szavazni december 31-én déli 12 óráig lehet a Magyar Haltani Társaság honlapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×