INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

süllő

csuka

az év hala

Egy horogra akadt csuka a lékben, Sukorón, a Velencei-tó partján. Befejezte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a magyarországi kaszinóberuházások koncessziós szerződéseinek vizsgálatát, és ennek alapján Gaál Szabolcs Barna, a hivatal elnöke a sukorói projekt ügyében büntetőfeljelentést tett 2011. február 3-án a Központi Nyomozó Főügyészségen, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Süllő vagy csuka? Nem babra megy a játék

Infostart / MTI

Süllő vagy csuka lesz 2020-ban az év hala? Két jelöltre egyszerűsödött a kérdés, mert a német bucó már aligha tud beleszólni a versengésbe.

Pedig a bucó, ez a mindössze arasznyi méretet elérő hal a Duna vízrendszerének bennszülött faja, amely szűk elterjedési területe és viszonylagos ritkasága miatt fokozottan védett. De azért ő sem zárható ki, hiszen ha a természetvédők sokasága tudomást szerez a versenyről, még csoda történhet- írja közleménylben a Magyar Haltani Társaság.

Pillanatnyilag azonban két nagyra növő horgászhal áll az élen. Mindkettő ragadozó, mindkettő széleskörű elterjedéssel bír, de

úgy tűnik, hogy a kifinomult gasztronómiai értékrend a süllő javára billenti a mérleget.

Ám a birkapörkölt kedvelőinek jelentős része a halak közül is a karakteresebb ízű csukát részesíti előnyben. Ha közülük sokan aktivizálódnak, még megváltoztathatják a sorrendet.

Jelenleg kilencezer körül van a voksok száma, de bízunk benne, hogy tízezer fölé fog emelkedni, hiszen még sokan nem jelezték véleményüket. Szavazni december 31-én déli 12 óráig lehet a Magyar Haltani Társaság honlapján.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018