INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

balaton

halászat

haltelepítés

süllő

ponty

Pontyokat eresztenek a Balatonba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai Keszthelyen 2016. február 9-én. A cég előző nap kezdte meg a tavaszi haltelepítést, amelynek során 60 tonna háromnyaras pontyot eresztenek a tóba.

Döbbenetes mennyiségű halat engedtek bele a Balatonba

Infostart

Több mint 350 ezer kiló két- és háromnyaras ponty került a tóba, de több száz kiló süllő is vízbe került az elmúlt egy hétben.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai november utolsó hetében két- és háromnyaras pontyokat telepítettek a Balatonba. November 25-én két helyszínen – Fonyódon, a Kutyás strandon és Révfülöpön – összesen 23 300 kg ponty került a Balatonba.

Fonyódon két helyen, illetve Balatonakaliban az előző napihoz képest 1 100 kg-mal több hal csúszhatott vízbe november 26-án.

November 27-én folytatódott az akció. Fonyódligeten az Erzsébet tábor előtti partszakaszon 6500 kg, Balatonlellén, a mólón pedig 4660 kg két- és háromnyaras pontyot telepítettek a halgazdálkodás szakemberei a Balatonba.

Egy nappal később három fuvarral oldották meg a 16 280 kg-nyi hal szállítását és vízbe juttatását. Az előrejelzésben még Fonyódligetet is tervezték helyszínként, de ott a korábbi esőzések miatt nagyon felázott a füves talaj, emiatt mindhárom fuvart a balatonlellei kikötőbe vitték.

A hét és egyben a hónap utolsó munkanapján még 12 710 kg ponty juthatott a magyar tengerbe. A helyszín Balatonlelle és Balatonföldvár volt.

Ezzel együtt idén már 352 097 kg-ot telepítettek, azaz a cég túlteljesítette a 300 000 kg-os éves kötelezettségét.

A pontytelepítések között egy süllőszállítmány is érkezett a balatonszemesi kikötőbe, amely 387 kg egynyaras korosztályt jelentett.

A helyi horgászok minden településen jelen voltak, és segítették is a telepítés folyamatát. A süllőket szákolva, vizes kosarak segítségével engedték a Balatonba - számolt be a hirbalaton.hu.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018