eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Nagy változások az időjárásban

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább egy markáns ciklon előoldala határozza meg, enyhébb, fokozatosan nedvesebb léghullámok érkeznek térségünk fölé.

Éjszaka fátyolfelhős és borult, ködös területek egyaránt lesznek, a ködös tájakon néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Vasárnap a köd feloszlása után nagyrészt felhős idő lesz a jellemző hosszabb-rövidebb szűrt napsütéssel, majd a délutáni óráktól észak felől megvastagszik a felhőzet, és estétől északon már eső, zápor is előfordul - közölte a meteorológiai szolgálat.

Éjszaka többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Vasárnap hajnaltól egyre többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. Emiatt öt megyére - Győr-Moson-Sopron, Somogy Vas, Veszprém, Zala - elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 Celsius-fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 7 és 14 fok között alakul, délnyugaton lesz a legenyhébb idő.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő délután északon, északnyugaton vékonyodhat, szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, de estétől az északi hegyekben havas eső, hó is lehet. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. Sokfelé lesz erős, főként a Kisalföldön viharos az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

Kedden felhőátvonulások várhatók kevés napsütéssel, szórványosan hózáporokkal. Sokfelé lesz viharos az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×