eur:
393.79
usd:
368.18
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Kiadták a riasztást a viharos szél miatt

A Kárpát-medence felett hidegfront vonul át, ami mögött ismét hidegebb levegő érkezik fölénk.

A napközben megerősödő északi, északnyugati szelet, - a Heves-Békés sáv kivételével -, többfelé viharos (ált. 60-80, elvétve 80 kilométer/órásnál is nagyobb) lökések kísérik. Az erős szél miatt a középső országrészre első fokú riasztást adtak ki. Estétől jelentősen veszít erejéből a légmozgás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Reggelig felhőátvonulásokra számíthatunk egy-egy hózáporral, majd hajnaltájt északnyugat felől ismét felhősödés kezdődik. Kedden napközben az Alföldön süthet ki néhány órára a nap, majd ott is megnövekszik a felhőzet. Előbb a Dunántúlon, a nap második részében máshol is előfordulhat kisebb havazás, a Dunántúlon havas eső is valószínű. Az északnyugati szelet ma sokfelé kísérik viharos széllökések, éjszakára gyengül a légáramlás. Kedden az Észak-Dunántúlon és a főváros környékén ismét megerősödik az északnyugati, nyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, -5 Celsius-fok között alakul, de a szélcsendes, hosszabb ideig derült helyeken ennél hidegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0, +6 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×