eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: airbus.com

Olcsó fekhelyeket árulnának az áruszállító repülőkön

A légi közlekedésben az utóbbi évek fejlesztési trendjei mind azt célozták meg, hogy a repülőgépek minél nagyobb komforttal és minél olcsóbb tarifákkal közlekedjenek. Egy új ötlet szerint kihasználnák az áruszállító gépek üresen maradó kapacitásait.

Az olcsó utazás különösen a tengerentúli még mindig nagyon népszerű és egyre újabb ötletekkel gazdagítja a kínálatot. A nagy repülőgépgyártók, mint például az Airbus, olyan speciális alvóhelyeket terveznek 2020-ra kialakítani – az A-330 és az A-350 típusokon – melyek az áruszállító járatok, ki nem használt rakodótereit töltenék ki „alvó zugokkal”, melyeket olcsón kínálnának a kalandokat kereső fiataloknak - írta a turizmus.com.

A „zugokban” egyágyas és emeletes ágyas megoldások is szóba jöhetnek, és azok elhelyezése egy az utazók és a személyzet számára is megközelíthető helyen lenne. A részletek repülés biztonsági feltételeinek kidolgozása most folyik. A „komfort” még a fapadosoknál is egyszerűbe lenne, étel- és italfelszolgálás nélkül, rádió- és TV-mentesen, de a rendes tarifa töredékéért lehetne utazni, néhány száz poggyász és temérdek áru, posta „társaságában”.

Az ötlet egy kicsit reklámízű, de kétségtelen, hogy van hatása, mert például az ausztrál Qantas légitársaság – amelynek 25-30 órás járatai repülnek a két kontinens között – már azon gondolkodik, hogy nagyobb „életteret” biztosítson az „alagsorban” utazóknak is.

A helyfoglalás az egyik érzékeny pontja az ötlet megvalósításának, mert nagyon nehéz hetekkel előre megmondani, hogy az adott járaton milyen terhelés várható. Viszont nagy valószínűséggel itt is megvalósítható lesz a már korábban, a „felsőházban” alkalmazott tarifaosztály-beosztás, mely limitálja az eladható utasszámot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×