Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Durván hideg lesz szilveszterkor

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szombaton északkeleten tartósan borult, párás, másutt többnyire derült, napos időre számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között alakul, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet.

Időjárási helyzet Európában:

Nyugat-, Délnyugat-, valamint Közép-Európa időjárását anticiklon alakítja. A felsorolt tájakon általában sokat süt a nap, de helyenként tartósabban megmarad az éjszaka képződött köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északi és délkeleti területei fölött ciklonok örvénylenek. Arrafelé változékony, gyakran felhős, helyenként szeles az idő, elsősorban a frontok mentén többfelé havazik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti tájain -3, -10, az északi és középső vidékeken 0, +7, nyugaton és délen pedig 10, 18 fok között változik. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, az ország nagy részén lényeges időjárás-változás nem valószínű.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Reggelig túlnyomóan derült idő lesz, de éjszaka főként a Nyírségben és a Hajdúságban többfelé, a Dunántúlon foltokban zúzmarás köd képződhet, a ködös területeken néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Szombaton északkeleten tartósan borult, párás, másutt többnyire derült, napos időre számíthatunk. Általában mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben, illetve a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire -1 és +4 fok között várható, de a tartósan borult északkeletei területeken -2, -3 fok valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat