eur:
392.16
usd:
366.4
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ilyen lesz a hétvége időjárása

Napos idő várható, északkeleten és szombaton a Nyugat-Dunántúlon is erőteljesebb, másutt többnyire gyenge nappali gomolyfelhő-képződéssel.

Várható időjárás az ország területére szombat estig:

Napos idő várható, északkeleten és szombaton a Nyugat-Dunántúlon is erőteljesebb, másutt többnyire gyenge nappali gomolyfelhő-képződéssel. Északkeleten pénteken elszórtan, szombaton kisebb területen valószínű záporeső, néhol zivatar, szombat délutántól a nyugati, délnyugati határvidéken is előfordulhat helyenként csapadék. Az északnyugati szelet gyakran kísérik élénk, elsősorban a Dunántúl északi felén és a főváros környékén időnként erős széllökések, illetve zivatar idején a szél viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23, 28 fok között várható.

Az időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetek fölötti középponttal rendelkező anticiklon peremén, a Kárpátoktól északra egy magassági hidegcsepp mozog lassan kelet felé.

A légörvényhez tartozó nedvesség hatására a Németországtól Ukrajnáig terjedő területen többnyire erősen felhős az ég, és többfelé alakul ki zápor, zivatar. Tartós felhőzet és kiterjedtebb csapadék-tevékenység kontinensünk legészakibb tájain figyelhető még meg, másutt általában napos az idő, a nappali gomolyfelhő-képződésből helyenként fordul elő zápor, zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke a Mediterráneumban többnyire 27, 33 fok között alakul, de az Ibériai-félszigeten továbbra is tartja magán a forróság, nagy területen 35 fok fölé melegszik fel a levegő. Az említett hidegcsepptől keletre és délre 25, 30, míg Európa többi részén általában 16, 23 fok a jellemző délutáni hőmérséklet.

A Kárpát-medencében szombat estig folytatódik a mérsékelten meleg, nagyrészt napos idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×