eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szerdán újra kisüthet a nap

A nap hátra lévő részében is esős, szeles időjárás várható, a hét második felében azonban már tiszta, napos időszak következik - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Továbbra is sokfelé kell esőre, záporra számítani, délkeleten zivatar is kialakulhat, de megélénkül a szél is: a Dunántúlon viharos lökések is lesznek - mondta az InfoRádiónak Gaál Áron meteorológus.

Kedden még erős marad a szél, a felhőzet azonban nyugat felől csökkenni kezd, a Tiszántúlon azonban még este is eshet majd - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A hét közepétől barátságosabbá válik az időjárás, az ország nagy részén több órára kisüt a nap és csak néhol lehet jelentéktelen zápor.

A hőmérséklet a sokévi átlagnak megfelelően alakul, a hét közepén 13-17 fok lehet, míg pénteken akár 20 fokot is mutathatnak a hőmérők - fűzte hozzá Gaál Áron.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×