Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ékszerrablókat fogtak el a budapesti rendőrök

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ékszerrablókat fogtak el a rendőrök Budapesten, a két férfi február végén csákánnyal törte be egy XV. kerületi üzlet kirakatát, rátámadtak az eladóra, s egymillió forint értékben nyakláncokat vittek el - közölte Horváth Antal, az Észak-pesti Bűnügyi Régió vezetője.

A Páskomliget utcai üzlet kirakatában hatmillió forint értékű ékszer volt. A boltban tartózkodott eladó, észlelve a bűncselekményt, gáz riasztó fegyverével két lövést adott le - mondta Horváth Antal a sajtótájékoztatón. Az egyik sértett, a 48 éves D. Lajos ekkor a sértett kezére csukta az ajtót, s közben a csákánnyal megpróbálta megütni, de nem járt sikerrel. Az eladót a betört kirakatüveg szilánkjai sebesítették meg a kezén. A tettesek végül egymillió forint értékben vittek el nyakláncokat a helyszínről.

A menekülő két férfi egy szemtanúnak vált gyanússá, feljegyezte annak a fehér színű személygépkocsinak a rendszámát, amelybe beültek. A nyomozók így jutottak el a 34 éves F. Ferenchez, akivel szemben korábban élet- és vagyon elleni bűncselekmények miatt már eljárás indult.

A férfi eleinte megtagadta a vallomástételt, majd az előzetes letartóztatását elrendelő bírósági tárgyaláson elismerte tettét. Állítása szerint az ékszerek a társánál voltak.

A nyomozók március 3-án fogták el D. Lajost, aki emberölés bűntette miatt már volt büntetve, továbbá jelenleg is élet- és vagyon elleni bűncselekmények miatt folytatnak eljárást ellene. A férfi megtagadta a vallomástételt.

Az ellopott ékszereket a rendőrség még nem találta meg.