Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elözönlötték a rágcsálók a West Endet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A lámpaláz mellett úgy tűnik, más félelmekkel is meg kell küzdeniük a londoni színészeknek, a West End színházaiban ugyanis elszaporodtak az egerek, a patkányok és a bolhák - derült ki egy felmérésből, amelyet a színészeket képviselő Equity szakszervezet készített.

"Az eredmények még az edzettebb West Endieket is megdöbbentették" - fogalmazott jelentésében a szervezet. A megkérdezett színészek és rendezők háromnegyede számolt be különböző kártevők, köztük egerek, patkányok és bolhák rendszeres megjelenéséről.

A felmérés eredményei azt sugallják, hogy minden este több mint hatszáz színész és rendező indul úgy munkába, hogy tudják: valószínűleg összetalálkoznak élő vagy oszlásnak indult kártevőkkel - fogalmazott Christine Payne, az Equity főtitkára.

"Aláírom, a West Enden sok színház öreg és nehezen karban tartható, de ez már több a soknál. Véget kell vetni ezeknek az aggasztó körülményeknek" - tette hozzá.

A felmérést 24 színház csaknem 350 színészének és rendezőjének részvételével végezték, a válaszadók közül többen világhírű előadások részesei. A megkérdezettek közül volt, aki arról számolt be, hogy "munkahelyén" a padlót is szétrágták az egerek, ürüléket és kellemetlen szagot hagyva maguk után. Egy másik színész pedig elmesélte, hogy egy rúzson, amelyre elfelejtette visszatenni a kupakot, apró harapásnyomokat talált.