eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megint óriási havazás egész hétvégén

Piros riasztás van érvényben az ország nyugati és déli részén. A délnyugati országrészben már havazik, a fővárosban és környékén pedig 10-15 centiméternyi friss hó várható.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a fent említett nyugat-európai légörvényről leszakadó peremciklon alakítja, szombaton sokfelé számíthatunk csapadékra, elsősorban délnyugaton jelentős mennyiségű hó várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délnyugati országrészben már havazik. Napközben a csapadék fokozatosan északkelet felé terjed, a középső országrészben havazás ígérkezik, keleten, északkeleten eső, havas eső, hó egyaránt lehet.

Főként délnyugaton nagy mennyiségű, 20 centimétert meghaladó hóra kell számítani, ezért szombat estig piros riasztást adott ki az OMSZ ezekre a területekre. Budapesten és környékén a friss hó mennyisége a hétvégén 10-15 centiméter felett várható. A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt 0 fok körül valószínű.

A havazás valószínűleg vasárnap is folytatódik, így több helyen újabb 5-15 centiméternyi hó is lehullhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×