Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kigyulladt egy lakóház és annak melléképülete Szolnokon - képek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mesterlövész lőtt ki egy felforrósodott acetilénpalackot Szolnokon, miután azt a tűzoltók kihozták egy családi ház kigyulladt melléképületéből. A környéken lakóknak rövid időre el kellett hagyniuk otthonukat - közölte a Szolnoki Tűzoltóság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A megyeszékhelyen egy Botond úti családi házhoz közvetlenül hozzáépített lakatosműhely gyulladt ki a délelőtti órákban - mondta a tűzoltóság részéről Erdélyi Tibor. A szolnoki tűzoltókat 10 óra 24 perckor riasztották, akik öt perc múlva tizenhét fővel és öt gépkocsival érkeztek a helyszínre.

Ekkor a körülbelül 50 négyzetméteres lakatosműhely már teljes terjedelmében égett, ráadásul a tűz átterjedt a családi ház tetőszerkezetére is. A lángokat hat vízsugárral egy óra alatt sikerült megfékezni. A műhelyben még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant két darab 11.5 kilogrammos propánbután gázpalack. Oltás közben a még lángoló épületből a tűzoltóknak sikerült kihozniuk további két, hegesztéshez használt oxigénpalackot, valamint egy acetilén és egy másik palackot is.

Az acetilén palack a nagy hőterhelés miatt annyira felforrósodott, hogy a tűzoltók kérésére a rendőrség mesterlövészeinek kellett azt kilőnie, ily módon csökkentve a robbanással fenyegető túlnyomást a tartályban.

A tűz keletkezési okát egyelőre még szakértők vizsgálják, ám az elsődleges adatok alapján a műhelyben a balesetet megelőzően hegesztési munkálatokat végeztek - mondta el Erdélyi Tibor.

Az eset következtében személyi sérülés nem történt. A tűz és a robbanások során keletkezett kár értékékének megállapítása még folyik - tette hozzá a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Veres Éva elmondta: a Botond utcát az akció közben lezárta a rendőrség. Rövid időre az égő épület közelében, 250 méteren belül lakó családoknak is el kellett hagyniuk otthonaikat. Ám miután a veszélyhelyzetet a szakemberek elhárították, visszatérhettek otthonukba.