Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szexbotrány miatt kényszerült lemondani a 86 éves kormányzó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lemondott egy dél-indiai szövetségi állam kormányzója szombaton, egy nappal azután, hogy a televízióban bemutattak egy állítólag róla készült videofelvételt, amelyen három nővel szerelmeskedett egyszerre.

Narain Dutt Tivari kormányzó hivatala tagadta a vádakat, mondván, hogy a felvétel hamisítvány.

Tivari kormányzó Kongresszus Párt Ándhra Prades állambeli vezetője szombaton mégis benyújtotta lemondását az indiai elnöknek "egészségügyi okokra hivatkozva" - közölte egy nevének elhallgatását kérő állami tisztségviselő.

A botrány csak tovább növeli a feszültségeket a társadalmi nyugtalanságba merült Ándhra Pradesben, ahol késik egy új szövetségi állam létrehozása, és emiatt több városban erőszakba torkolló tüntetéseket tartottak a héten.

A feszültségek tovább súlyosbodtak, amint a televízióban pénteken bemutatták a felvételt, amelyen állítólag a kormányzó látható, amint szerelmeskedik három nővel. Ellenzékiek és a női jogok védelmezői tüntetéseket szerveztek Haidarábádban, a szövetségi állam fővárosában.

A kormányzó közeli munkatársa, Arjendra Sarma szerint pénteken kiadott közlemény szerint "a televíziós jelentés a kormányzó befeketítésére irányuló hamis és rosszindulatú montázs".

A felvételt levetítő ABN Andhra Jyotti News televízió csatorna szerint bosszúról van szó, a kormányzó számára a három nőt fizetett szexuális szolgáltatások céljából kiközvetítő kerítőnő ugyanis nem kapta meg a kialkudott összeget.