eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Meghalt egy 50 éves új influenzás nő a székesfehérvári kórházban

Meghalt egy 50 éves nő szombaton a Fejér Megyei Szent György Kórházban; szervezetében kimutatták a H1N1 vírust, amely ellen kapott ugyan védőoltást, ám a védettség még nem alakult ki nála - közölte az intézmény orvosigazgató-helyettese

Szabó Gabriella tájékoztatása szerint a sokízületi gyulladásos betegségben szenvedő, Komárom-Esztergom megyei beteg két nappal a védőoltást követően belázasodott. December 2-án felvették az esztergomi kórházba, ahonnan két nappal később került kétoldali tüdőgyulladással a területileg illetékes infektológiai osztályra, Székesfehérvárra.

Állapota rohamosan romlott, s néhány órán belül légzési elégtelenség miatt a kórház intenzív osztályára kellett helyezni. Folyamatos lélegeztetésre szorult, s a vírusellenes és antibakteriális kezelés ellenére állapota romlott. A nő szombaton elhunyt.

A Fejér Megyei Szent György Kórházban 4 olyan beteget ápolnak, akiknek a szervezetében kimutatták a H1N1 vírust. Közülük kettőt az infektológiai osztályon kezelnek, az állapotuk stabil, ketten az intenzíven fekszenek, tartós lélegeztetést nem igényelnek, az állapotuk kielégítő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×