eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A szülők fele engedné, hogy a gyerekek alkoholt igyanak

Ausztráliában a szülők fele gondolja úgy, hogy gyereküknek még 18 éves kora előtt engedni kell az alkoholfogyasztást.

Leginkább a tehetősebb ausztrál szülők vélekednek úgy, hogy a gyereknek 18 éves koruk előtt is engedni kell az alkoholfogyasztást - derült ki az MBF Healthwatch szervezet felméréséből.

A megkérdezett szülők közel 50 százaléka meg van arról győződve, hogy 15 és 17 év közötti fiataloknak otthon is meg kell engedni az alkoholfogyasztást, igaz felügyelettel. Ez a nézet leginkább azok között dívik, akik évi 100 ezer ausztrál dollárnál, vagyis több mint 16 millió forintnál többet keresnek.

"Néhány szülő úgy gondolja, hogy az alkohol engedélyezése nem árt, sokan pedig úgy vélik, hogy ezzel a mentalitással rá lehet szoktatni a fiatalokat a felelős magatartásra. De mi szeretnénk, hogy a szülők megértsék: a korai alkoholfogyasztásnak súlyos következményei lehetnek" - hangsúlyozta az ausztrál kormány egészségügyi és kórházreform bizottságának elnöke.

Dr. Christine Bennett hozzátette: minél korábban ismerkedik meg valaki az alkohollal, annál nagyobb a kockázata az alkohollal kapcsolatos egészségügyi problémák kialakulásának. "Megdöbbentő belegondolni abba, hogy hetente egy tinédzser hal meg az alkohol miatt. Tanítjuk a gyereknek, hogy milyen káros hatásai vannak a dohányzásnak, a nem biztonságos szexnek és a drogoknak, de az alkoholfogyasztás súlyos következményeiről is beszélnünk kell nekik" - fűzte hozzá a szakértő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×