eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Brutálisan meggazdagodott az OTP ártatlan támadója

Egy év alatt 74 millió dollárral gazdagodott Greg Coffey, így most már Ausztrália második legvagyonosabb 40 év alatti embere. Mint ismeretes, ő az a spekuláns, akit egy éve alaptalanul vádoltak az OTP elleni támadással.

A The Sydney Morning Herald nevű ausztrál újság összeállította az ország leggazdagabb fiataljainak (40 év alatti) listáját, melyen 390 millió dolláros vagyonával a második helyet foglalja el Greg Coffey. A pénzember vagyona 2008-ban a Sunday Times Rich List szerint 316 millió dollár volt, ami azt jelenti, hogy - válság ide vagy oda - 74 millió dollárral gazdagodott az idénre.

A fiatal hedge fund menedzser 2008-ban a világ egyik legnagyobb tőkepiaci sztárjává avanzsált, de bármilyen ikonikus figura is, a magyar emberek sokkal inkább onnan ismerhetik, hogy néhány médium őt hozta összefüggésbe az OTP ellen tavaly október elején indított spekulációs támadással és rémhírkeltéssel.

Az értesüléseket a spekuláns határozottan cáfolta, Magyarországot és az OTP-t támogatásáról biztosította, és sajnálatát fejezte ki amiért a neve ilyen kontextusban egyáltalán felmerült. Végül kiderült, hogy Coffey-nak valóban nem volt köze az ügyhöz, azt ugyanis egy Soros György nevéhez köthető alap indította.

Alacsonyabb korlát

A lap által közölt 100 elemű listán az összesített vagyon 4,5 százalékkal, 5,8 milliárd dollárra esett ,és a pénzügyi krízis következtében a tavalyi 20 millió dolláros küszöbbel ellentétben idén már 15 millió dollárral is fel lehetett rá kerülni.

A leggazdagabb fiatal ausztrál Ross Makris lett: az egykori görög bevándorló fia 420 millió dolláros vagyonát bevásárlóközpontok, kereskedelmi és lakóingatlanok fejlesztésével szerezte.

A szénkirályként is emlegetett Nathan Tinkler a tavalyi első helyről a harmadikra csúszott vissza, mivel cégének értéke a válság közepette jelentősen csökkent. A vagyona 366 millió dollár.

A leggazdagabb nő a listán a filmszínész Cate Blanchett, aki 53 millió dollárjával egyébként az abszolút rangsorban a 34. helyre kvalifikálta magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×