eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin

Tele a temető, tilos meghalni!

Súlyos büntetést helyezett kilátásba egy francia falu polgármestere a helybéli lakosoknak arra az esetre - ha meghalnak. A temető ugyanis tele van, így nincs hol örök nyugalomra helyezni a "renitenseket".

"Tilos meghalniuk mindazon személyek, akiknek nincs előre megváltott parcellájuk a sarpourenx-i temetőben, de abban akarnak majd nyugodni. A tilalom megszegői súlyos büntetést kapnak!" - olvasható Gerard Lalanne polgármester rendeletében, amelyet az önkormányzat épületében függesztettek ki.

A polgármester pedig nem viccel. Mint mondja, azért kényszerült erre a drasztikus lépésre, mert januárban a szomszédos Pau város közigazgatási bírósága úgy döntött: jogtalan volt a temetővel határos magánbirtok kisajátítása.

Lehet, hogy sokan derülnek az ügyön, de számomra nagyon komoly a probléma" - hangsúlyozta a 70 éves polgármester, akit már hat alkalommal választottak meg a 260 lakosú falu első emberének, és a márciusi helyhatósági választáson ismét indul.

Hasonló haláltilalmat egyébként az utóbbi évtizedben már egy-két más település polgármestere is hozott ugyancsak helyszűke miatt, és mindenki nagyon igyekezett eleget tenni az előírásnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×