eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Hogyan maradjunk vékonyak? Fussunk le egy maratont hetente!

Rengeteg diétáról lehet hallani, amelyek gyors lefogyást és tartós súlycsökkenést ígérnek, azonban egy friss kutatás szerint a leghatékonyabb, ha a fogyni vágyók lefutnak egy maratont minden héten.

A tanulmány szerint azok, akik naponta 60-90 percet edzenek, legalább 12 kilogrammot fogynak, és a súlycsökkenést hat évig is képesek megtartani. Ez a napi edzésmennyiség felel meg egy maratoni táv teljesítésének egy hét alatt.

"Egy elhízást elősegítő társadalomban élünk, amelynek alapjai a gyorséttermi ételek, az autók és a távirányítók. Mindegyiket mérgezőnek lehet nevezni az egészséges testsúly fenntartására" - mondta Rena Wing, a kutatás egyik vezetője.

A kutatást végző denveri egyetem munkatársai szerint az alacsony kalóriás étrend, a kevés televíziónézés és a sok mozgás hatékony, bár kevesen élnek eszerint.

Kiszámolták, hogy 2.800 kilokalóriát kell elégetni egy héten, és ez elérhető egy maratoni táv, vagyis közel 42 kilométer teljesítésével. Vagyis egy nap alig hat kilométer séta elég a fogyókúrához.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az éghajlatváltozás következménye: szebb jövő vagy apokalipszis?

Az emberi társadalom az innovációnak és globalizációnak köszönhetően korábban képes volt felszabadítani magát a klíma uralma alól, de mára új függőség alakult ki az ember által létrehozott éghajlati rendszerrel szemben. Az elmúlt évtizedekben a fosszilis energiatermelés növekvő mértéke hozzájárult az üvegházhatás fokozódásához, ami jelentős hőmérséklet-emelkedést és időjárási szélsőségeket eredményezett. A fogyasztás mérséklése és a globális energiatermelés dekarbonizálása elengedhetetlen a jövő katasztrófáinak elkerüléséhez. A célok eléréséhez progresszív adózási rendszerek és nemzetközi együttműködés szükséges, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra történő átállásra. Enélkül az emberiség a közeljövőben pusztító ökológiai válságokkal nézhet szembe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×