eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A házaspárok nagy része az anyagiak miatt nem válik el

Nagy-Britanniában a házasságok fele boldogtalan, a párok mégsem válnak el, nagyrészt az anyagi és érzelmi nehézségek miatt - derül ki egy friss kutatásból.

A felmérésben megkérdezett emberek nagyjából 56 százaléka azt felelte, hogy nem felhőtlenül boldog a kapcsolatában, és a megkérdezettek több mint fele elgondolkodott már azon, hogy elválik.

Az így válaszolók nagy része, az összes megkérdezett 29 százaléka azonban azért nem válik el házastársától, mert fél az anyagi problémáktól. 42 százalék elárulta azt is: ha elválna, meg kellene válnia otthonától.

A válaszolók több mint fele bevallotta, hogy elveszítené az anyagi biztonságát egyedül. A kétezer házaspár megkérdezésével készült vizsgálat során a válaszolók 37 százaléka azt is mondta: a gyermekei miatt nem válik el.

A férfiak közül sokan, csaknem 30 százalék retteg attól, hogy egy válás után nem lehet együtt gyermekeivel.

Egy kapcsolati tanácsadó az eredményeket úgy értékelte: az emberek túlságosan leragadnak a válás miatt kialakuló hétköznapi problémáknál, holott ezeken egy kis odafigyeléssel sokat lehet enyhíteni. Rámutatott: létezik egy segítőszolgálat, amely hasznos lenne a válófélben lévő pároknak, sokan azonban nem hisznek abban, hogy ez előnyös lehet számukra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×