eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gyógyítók vagy sarlatánok?

Nagy-Britanniában vita alakult ki a homeopátiás készítmények hatásosságáról. Egy kormányzati tanácsadó arra figyelmeztet: nem lenne szabad az embereket azok használatára bíztatni, míg mások kitartanak az alternatív gyógymód és készítményei hasznossága mellett.

A brit kormány egyik vezető tudományos tanácsadója szerint a homeopátiás készítmények kockázatot jelentenek az emberi szervezetre.

David King azt mondta: a szereknek nincs gyógyító hatása, azok pedig, akik az orvosok által nem használt homeopátiás készítményekkel gyógyítják magukat, elképzelhető, hogy több problémát okoznak, mint hasznot.

Szerinte hibát követnek el azok, akik támogatják az alternatív medicinák használatát, ezeknek a hatásossága ugyanis nem bizonyított.

A homeopátiás társaság helyettes vezetője szerint azonban számos bizonyíték van a homeopátiás készítmények hatásosságára. Hozzátette azonban, ha valaki súlyos beteg, akkor őt általában a homeopátiás gyógyítók is hagyományos orvoshoz irányítják.

A homeopátia olyan alternatív gyógymód, amelynek lényege, hogy a "hasonló hasonlót" gyógyít.

Az általuk használt készítmények olyan nagy hígítású gyógyszerek, amelyek hígítatlanul a fennálló betegséghez hasonló tüneteket idéznének elő egy egészséges embernél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×