INFORÁDIÓ
2021. április 20. kedd
Tivadar

covid-osztály

honvédkórház

emberölés

A MH Honvédkórház újonnan átadott I. Fázisú Klinikai Farmakológiai Laboratóriumának egyik kezelőszobája 2017. március 28-án. A fázis I. vizsgálat során első alkalommal próbálnak ki új gyógyszerhatóanyagot emberen.

Újabb információk a Covid-osztályon betegtársát megölő kínairól

Infostart

Három gyermekével és feleségével jogszerűen tartózkodik Magyarországon a férfi, munkavállalói engedélye van, szakácsként dolgozik.

Munkavállalási és tartózkodási engedélye is van a Honvédkórház Covid-osztályán a betegtársnőjét lemészárló kínai szakácsnak, aki három gyermekével és feleségével él Magyarországon. Orvosszakértők keresik a választ arra, miért kezdett el dühöngeni a lélegeztetőgépről épphogy lekapcsolt tettes – írja az magyarnemzet.hu.

Konrát Károly belügyi államtitkár válaszolt Szilágyi György jobbikos parlamenti képviselő Pintér Sándor belügyminiszternek az ügyben írásban feltett kérdésére. Azt írta, hogy a 37 éves kínai férfi jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

Szilágyi György arra is kíváncsi volt, hogy felvették-e a kapcsolatot az ügyben a kínai és a magyar hatóságok, a férfi rendelkezik-e magyar állampolgársággal vagy tartózkodási engedéllyel, és ha igen, mikor és milyen eljárásban kapta. Az ellenzéki képviselő azt is megkérdezte, hogy a belügyminiszter ki tudja-e jelenteni, hogy a kínai férfi nem vett részt a letelepedési kötvényprogramban.

A Belügyminisztérium azt válaszolta, hogy a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény alapján személyes adatokat is tartalmazó tájékoztatást nem tudnak adni.

Jelenleg a nyomozóhatóság a szakértők véleményére vár, aminek eredményétől függően minősülhet majd a gyanúsítás. Egy sor igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki.

A szakértőknek kell megállapítani, hogy az áldozat halálát a gézvágó ollóval a fején ejtett harminc roncsolásos szúrás vagy pedig a Covid-19 vírus okozta-e.

Az asszony lélegeztetőgépen volt, mélyaltatásban, amikor rátámadt az őrjöngő betegtársa. A szakértőknek egyebek mellett választ kell adniuk arra a kérdésre is, hogy a Covid-19-vírus okozta életveszély elhárítására használt gyógyszeres beavatkozás, a lélegeztetőgépre kapcsolás, az altatás kiválthatta-e az elkövető dühöngését. A kínai férfiról eddig azt lehet tudni, hogy nem fogyasztott drogot, rendezett családi életet él, három gyermeket nevel feleségével, és egy étterem szakácsaként dolgozott, tartózkodási és munkavállalási engedélye is van.

Arról is ír a lap, hogy az elkövető a vérengzést két olyan, lekerekített, tompa végű orvosi ollóval követte el, amelyeket a ragtapasz és a géz vágására használnak. Az eszközök nem számítanak veszélyesnek, a lélegeztetőgépek mellett tartják őket, hiszen a gépre kötéskor is használnak ragtapaszt és gézcsíkokat.

Az felreppent hír pedig – írják –, hogy a kínai férfi, bár le volt kötözve, de „valaki eloldotta őt”. Ezzel szemben a valóság az, hogy lélegeztetőgépen volt maga is, és mint mindenki másnak a mélyaltatás alatt, neki is rögzítve volt a keze és a lába, hogy öntudatlanul se tudja például a csöveket kirángatni a testéből. A betegek felébresztésekor, amikor nincs szükség tovább a gépre, megszüntetik ezt a kényszerhelyzetet is.

A letartóztatott férfit egészségügyi felügyelet alatt vizsgálják, és őrzik a legutóbbi hírek szerint a tököli központi börtönkórház Covid-részlegén.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018