eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Izolációs terület a Honvédkórházban 2020. március 16-án. A koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a kórházban kizárólag az elővizsgálati ponton történő áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást. Az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, amely mindenkinek kötelező.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kérdései akadtak a kórházban agyonszúrt covidos nő családjának

A két szakos tanárnő támadója egy rendezett körülmények között élő, családos, büntetlen előéletű kínai férfi volt, de nem tudni, hogyan került a kezébe sebészolló.

Ismert, egy, a Honvédkórház koronavírus-osztályán minden előzmény nélkül a kórházi személyzetre és betegtársaira támadt egy 37 éves, magyarul nem beszélő - családos, rendezett körülmények között élő, büntetlen előéletű - kínai szakács a napokban, egy 54 éves, lélegeztetőgépen ápolt, matematika-kémia szakos tanárnőt halálosan is megsebesített.

Az eset kapcsán az elhunyt nő családjának kérdései támadtak. Az áldozat egyik közeli hozzátartozója az RTL televíziónak azt mondta, érthetetlen egy ilyen gyilkosság pont a Honvédség kórházában, amit fegyveres őrök védenek.

"Többszöri kérésünkre sem adtak tájékoztatást, hogy milyen körülmények között történt a támadás, hogy mi történt vele pontosan" - fogalmazott a rokon, még mielőtt a sajtóból megtudta volna a támadás egyes részleteit.

Az a későbbi vizsgálat során derül ki, hogy kit terhel felelősség az események miatt a támadón kívül, de Lichy József ügyvéd szerint törvény védi az ápoltak személyi biztonságát.

Az nem tisztázott, a férfi hogyan jutott hozzá a sebészollóhoz. A kórház egyelőre annyit közölt, a beteget a szakmai szabályok szerint látták el.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×