eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Drámai részleteket árult el a rendőrség a Covid-osztályon meggyilkolt nő elleni támadásról

A 37 éve támadót újabb bűncselekményekkel is meggyanúsítja a rendőrség.

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják meg hamarosan azt a 37 éves kínai férfit, aki múlt szombat egy sebészollóval több tucatszor arcon szúrt egy altatásban, és lélegeztetőgépen lévő másik beteget Honvédkórház intenzív Covid-osztályán.

Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője a police.hu ra feltöltött videóban azt mondta, hogy a szombat délután 17 óra 10 perckor riasztották a rendőröket a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyére, és mire kiérkeztek, a biztonsági őrök lefegyverezték a támadót.

Mint kiderült, az intenzív osztályon egy ápoló hallotta meg először egy női beteg segélykiáltásait, majd amikor belépett a kórterembe, akkor azt látta, hogy egy kínai férfi az egyik kezével fojtogatja a nőt, a másik kezével pedig a mellkasát üti. A férfi, amikor észrevette az ápolót, felkapott a kötözéshez használt sebészollókat, és azokat mintegy bokszerként használva megtámadta az ápolót.

Az ápoló kihátrált a folyosóra, és egy másik ápolóval próbálta megfékezni a dühöngő férfit. Ahogy hátráltak a folyosón, a támadó hirtelen bement egy másik kórterembe, majd rátámadt a lélegeztetőgépen lévő, altatásban lévő beteg nőre.

"Kitépte a lélegeztetőgépen lévő beteg szájából a csöveket, majd a kezében lévő ollóval közel harmincszor sújtott le az asszony fejére"

– mondta az alezredes.

A férfi a támadás után kiment a folyosóra, majd rátámadt az időközben helyszínre érkező egyik biztonsági őrre is, akit meg is sebesített a kezén. A támadót ezt követően földre teperték, majd átadták a kiérkező rendőröknek.

A sértett egy 54 éves nő – a sajtóinformációk szerint egy általános iskolai tanár –, aki március elején került az intenzív osztályra a koronavírus-betegsége miatt. A támadás után az állapota életveszélyessé vált, mert oxigénhiányos állapotba került, újra is kellett éleszteni, ami hosszabb időt vett igénybe. A nő állapota később kritikussá vált, majd szerda délelőtt meghalt.

A rendőrök a kínai férfit egy közeli pszichiátriára szállították, de állapota miatt gyanúsítottként nem is tudták kihallgatni. Az elkövetőt a bíróság őrizetbe vette. A tököli kórházba szállított kínai férfi 37 éves, rendezett körülmények között él, szakácsként dolgozik Budapesten, de magyarul nem beszél.

Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján pedig nem bizonyítható, hogy kábítószerfogyasztó.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy mi váltotta ki a férfinél a bűncselekmény elkövetését – mondta Gál Sándor.

A büntetlen előéletű férfival hamarosan újabb gyanúsításokat is közölnek majd. A védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés mellett többek közt közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett bűncselekménnyel és súlyos testi sértés kísérletével fogják meggyanúsítani.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×