INFORÁDIÓ 
2020. július 2. csütörtök
Ottó

budapest

iphone

lopás

sms

Sydney, 2018. szeptember 21.Kipróbálja az egyik vásárló az Apple amerikai számítástechnikai cég új  iPhone XS okostelefonját egy sydney-i Apple-üzletben 2018. szeptember 21-én, a készülék árusításának megkezdése után.  (MTI/EPA/Paul Braven)

Egyszerű trükkel lopják az iPhone-okat Budapesten

Infostart

Több magyar iPhone-ját is kísértetiesen hasonló módszerrel szerezték meg tolvajok az elmúlt időszakban Budapesten. Az átverés egy SMS-sel indul.

Vadonatúj trükkhöz folyamodnak a telefontolvajok, hogy végleg elvágják a külvilágtól az ellopott iPhone-t, s ezzel csaknem lehetetlenné tegyék a készülék felkutatását - írja a hvg.hu. Az egyik károsult telefonját a budapesti Deák Ferenc térnél lopták el, majd egy nappal később SMS-üzenetet kapott az alábbi szöveggel: "Az Ön iPhone 8 Plus 256GB készüléke ideiglenesen csatlakoztatva egy másik iCloud fiókhoz."

Az üzenetben egy link is szerepelt, amely látszólag az Apple iCloud szolgáltatásába vezette az illetőt, a linkre kattintva belépett, megadta az iCloud jelszavát, majd kapott egy Find my iPhone képet a telefon pontos helyéről. Ezután pár másodperc alatt törölték is a telefont.

A Find my iPhone szolgáltatás révén elviekben feltérképezhető a telefon helyzete, így pedig az is, hol érdemes keresni. Ha azonban a készüléket elvágják a külvilágtól (vagyis törlik), a felkutatása gyakorlatilag lehetetlenné válik. Az Apple azonban soha nem kéri be az iCloud-fiókhoz tartozó jelszót.

Az ismeretlenek által küldött térkép sem volt valós, csupán elterelésként használták. A károsult az esetet megosztotta a Facebookon, azóta tízen jelentkeztek nála, akit ugyanezzel a módszerrel csaptak be.

Nyitókép: Kipróbálja az egyik vásárló az Apple új okostelefonját egy sydney-i üzletben 2018. szeptemberében. (MTI/EPA/Paul Braven)
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018