eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Sydney, 2018. szeptember 21.Kipróbálja az egyik vásárló az Apple amerikai számítástechnikai cég új  iPhone XS okostelefonját egy sydney-i Apple-üzletben 2018. szeptember 21-én, a készülék árusításának megkezdése után.  (MTI/EPA/Paul Braven)
Nyitókép: Kipróbálja az egyik vásárló az Apple új okostelefonját egy sydney-i üzletben 2018. szeptemberében. (MTI/EPA/Paul Braven)

Egyszerű trükkel lopják az iPhone-okat Budapesten

Több magyar iPhone-ját is kísértetiesen hasonló módszerrel szerezték meg tolvajok az elmúlt időszakban Budapesten. Az átverés egy SMS-sel indul.

Vadonatúj trükkhöz folyamodnak a telefontolvajok, hogy végleg elvágják a külvilágtól az ellopott iPhone-t, s ezzel csaknem lehetetlenné tegyék a készülék felkutatását - írja a hvg.hu. Az egyik károsult telefonját a budapesti Deák Ferenc térnél lopták el, majd egy nappal később SMS-üzenetet kapott az alábbi szöveggel: "Az Ön iPhone 8 Plus 256GB készüléke ideiglenesen csatlakoztatva egy másik iCloud fiókhoz."

Az üzenetben egy link is szerepelt, amely látszólag az Apple iCloud szolgáltatásába vezette az illetőt, a linkre kattintva belépett, megadta az iCloud jelszavát, majd kapott egy Find my iPhone képet a telefon pontos helyéről. Ezután pár másodperc alatt törölték is a telefont.

A Find my iPhone szolgáltatás révén elviekben feltérképezhető a telefon helyzete, így pedig az is, hol érdemes keresni. Ha azonban a készüléket elvágják a külvilágtól (vagyis törlik), a felkutatása gyakorlatilag lehetetlenné válik. Az Apple azonban soha nem kéri be az iCloud-fiókhoz tartozó jelszót.

Az ismeretlenek által küldött térkép sem volt valós, csupán elterelésként használták. A károsult az esetet megosztotta a Facebookon, azóta tízen jelentkeztek nála, akit ugyanezzel a módszerrel csaptak be.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×