eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Embercsempészt fogtak Győrnél

A rendőrök feltartóztattak egy autót Győr közelében, aminek vezetője egy illegális bevándorlót akart külföldre juttatni. A sofőrt és utasát előállították – írja a Police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnüldözési Osztályának jelzése alapján a rendőrök az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr közelében egy autó vezetőjét ellenőrizték 2018. február 8-án 15 óra 25 perckor.

Az igazoltatás során a járműben a rendőrök a sofőrön kívül egy utast találtak, aki egy más nevére szóló szerb útlevéllel igazolta magát, azonban a járőrök a ruházatának átvizsgálásakor előtalálták a férfi albán magánútlevelét. Az ellenőrzéskor azt is megállapították, hogy az albán utas ellen nemzetközi körözést adtak ki, amelynek értelmében a férfi jogellenesen tartózkodott Magyarországon.

A rendőrök a sofőrt és utasát elfogták és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították. A nyomozók az autót vezető magyar-szerb kettős állampolgárságú férfival szemben embercsempészés, míg az albán utas ellen közokirat hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×