eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Talán sosem derül ki, hova lettek a Kun-Mediátor eltűnt milliárdjai

Talán sosem derül ki, hova lettek a Kun-Mediátor eltűnt milliárdjai

„A vallomásával kapcsolatban nem áll módunkban információt adni” – ezt közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Nemzet kérdésére, hogy tett-e már vallomást a karcagi Kun-Mediátor Kft. volt vezetője, az előzetes letartóztatásban lévő Dobrai Sándorné, aki tavaly decemberig a közép-amerikai Belize-ben bujkált.

A válasz alapján nem egyértelmű, hogy van-e már vallomás, vagy az érintett megtagadta a vallomástételt. A nyomozás határideje egyébként április 14-én jár le, ami meghosszabbítható.

A vallomástétel azért fontos kérdés, mert a cég betétgyűjtése, illetve a piramisjátékhoz hasonló módszerrel okozott kár a becslések szerint mintegy 10- 20 milliárd forint lehet, miközben ennek az összegnek alig 1-2 százaléka van meg jelenleg, hiszen a rendőrség 200 millió forint értékben foglalt le vagyontárgyakat.

Talán sosem derül ki, hova lettek a Kun-Mediátor eltűnt milliárdjai

Ám azt, hogy mi lett a többi pénzzel, nem tudni, ez csak Dobrainé részéletes vallomásából lenne megismerhető. Vallomás hiányában viszont

előfordulhat, hogy a nyomozást viszonylag gyorsan lezárják anélkül, hogy az eltűnt milliárdok sorsára fény derülne.

Eddig csaknem ezer károsult jelentkezett, de az azok egy részét képviselő Dobrossy István ügyvéd szerint a valós szám ennek akár a duplája is lehet. Dobrossy szerint „kormányokon átívelő felelőtlenség” volt a karcagi Kun-Mediátor esete. Emlékeztetett rá, hogy egy pénzügyi szolgáltatási engedéllyel nem rendelkező cég több mint tíz éven át szabadon garázdálkodhatott úgy, hogy a rendőrség és az illetékes hatóságok ezt észre sem vették.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×