eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Brutális pénzeket kérnek a bevándorlóktól az embercsempészek

Brutális pénzeket kérnek a bevándorlóktól az embercsempészek

Törökországból 10 ezer, Szerbiából 3,5-5 ezer euróba kerül az út Németországig az illegális bevándorlóknak - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda illegális migráció elleni osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Boross Zoltán úgy fogalmazott, jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő bűnözői iparág Európában az embercsempészés, amelynek fő szervezői harmadik országokból kerülnek ki. Ők azt vállalják, hogy sok pénzért a kontinensre juttatják az illegális bevándorlókat.

Az alezredes azt mondta: a rendőrséget is foglalkoztatja, miből tudják finanszírozni az útjukat a migránsok, akik azonban nem felelnek őszintén a vonatkozó kérdésre.

Tájékoztatása szerint évi több milliárd euró bevételt szereznek az embercsempészek, egy jól működő szervezet akár 4-5 milliárd forintot is fel tud halmozni.

A bűnözők kiiktatásának leghatékonyabb módja a jövedelmük, vagyonuk felderítése és elvonása - hangsúlyozta az osztályvezető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×