eur:
392.15
usd:
366.29
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nemzetközi körözés a Szegeden balesetet okozó pilóta ellen

Nemzetközi körözés és európai elfogatóparancs kiadását kezdeményezte a rendőrség azzal az ausztrál vitorlázórepülőgép-pilótával szemben, aki életveszélyes sérüléssel járó balesetet okozott július 29-én Szegeden - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfit bíróság elé állították volna el a magyar hatóságok, ő azonban a héten elhagyta Magyarországot, és ismeretlen helyre távozott. A gyanúsított távolmaradása azonban nem akadálya a büntetőeljárás lefolytatásának - mondta Tuczakov Szilvána.

A szegedi vitorlázórepülő-világbajnokságon részt vevő ausztrál pilóta német felségjelzésű gépével leszállás közben ütközött össze egy az 55-ös úton haladó teherautóval a szegedi repülőtér mellett. A balesetben a repülőgép vezetője nem sérült meg, a teherautó 31 esztendős szegedi sofőrjét azonban súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a szegedi traumatológiai klinikára. A klinikán a férfi állapotát stabilizálták, túl van az életveszélyen, sajtóhírek szerint azonban félő, hogy elveszíti a látását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×