eur:
392.14
usd:
366.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Megkezdődött Almássy Kornél Dávid Ibolya ellen indított polgári pere

Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon szerdán Almássy Kornél független országgyűlési képviselő Dávid Ibolyával, az MDF elnökével szemben indított polgári pere.

Almássy Kornél a tárgyaláson elmondta: Dávid Ibolya - és a sajtótájékoztatóinak helyt adó MDF - 2008 szeptemberében megsértette a jó hírnévhez fűződő jogát, amikor az UD Zrt.-ügy kapcsán az elnök őt bűncselekménnyel hozta összefüggésbe, illetve többször - például a Magyar Televízió egyik műsorában is - az MDF tagságára méltatlan embernek nevezte.

Dávid Ibolya a tárgyaláson ezzel szemben azt mondta: szerinte a keresetlevél megalapozatlan, hiszen ő olyan véleményt fogalmazott meg, amely a véleménynyilvánításban egyáltalán nem túlzó, nem indokolatlanul bántó, nem megalázó. Mint mondta: a hanganyag és az előző perek alapján is alappal következtethetett arra, hogy aki ilyen eszközöket igénybe vesz vagy támogat, az méltatlan a hazai közéleti szereplésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×