eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Felfüggesztették Tiszaderzs polgármesterét

Felfüggesztette tisztségéből Tiszaderzs polgármesterét az ellene folyó eljárás befejezéséig a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság a napokban - közölte a döntéshozó testület szóvivője.

Sándor Géza hangsúlyozta: azonnali hatállyal életbe lépett, ám ideiglenes határozatról van szó. A polgármester sorsa ugyanis a vele szemben jelenleg is folyamatban lévő per ítélethirdetésekor dől majd el.

A döntés megerősítheti Herédy Dezső felfüggesztését, de vissza is helyezheti az elöljárót korábbi jogkörébe.

Az ügyben a következő tárgyalást október 19-én tartják - tájékoztatott Sándor Géza, aki szerint nem tudni, hogy aznap megszületik-e majd az elsőfokú ítélet. Ha igen, akkor az ellen még fellebbezhet a felfüggesztett polgármester.

Sőt, akár ítélet nélkül is megszűnhet az eljárás, amennyiben Herédy Dezső lemond mandátumáról, vagy az ellene keresetet beterjesztő képviselő-testület visszavonja beadványát - tette hozzá.

Herédy Dezső a történtek kapcsán az MTI érdeklődésére kijelentette: az ügy jelenlegi szakaszában nem kíván nyilatkozni. Úgy vélte azonban, hogy az eljárás nem elsősorban az ő sorsát, hanem a választók akaratának tiszteletben tartását, a demokrácia egy szeletét teszi mérlegre. Éppen ezért - mondta -, nem kíván szélmalomharcot folytatni ellenfeleivel, bár az ügy valószínűleg elhúzódik a következő választásokig.

A község képviselő-testülete idén kora nyáron fordult keresettel a megyei bírósághoz, kezdeményezve a polgármester jogviszonyának megszüntetését és kérve hivatalából történő felfüggesztését. A képviselők álláspontja alapján az elöljáró sorozatos törvénysértő tevékenysége és mulasztásai indokolták a lépést.

Herédy Dezső ellen ezzel párhuzamosan vádiratot nyújtott be a Szolnok Városi Ügyészség is folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és hűtlen kezelés gyanúja miatt.
Mivel a polgármester 2009. április elseje óta Abádszalókon vállalt helyettesítő háziorvosi feladatot, a teendői ellátásában saját elhatározásból tartósan akadályoztatott faluvezető jogkörét közel két hónapja a pénzügyi bizottság elnökére, Fótosné Czeglédi Zsuzsannára ruházta át a tiszaderzsi képviselő-testület.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×