eur:
391.08
usd:
359.38
bux:
72871.84
2024. július 19. péntek Emília
A jeges Dunából mentett ki egy embert az élsportoló

A jeges Dunából mentett ki egy embert az élsportoló

Egy férfi sodródott Baján a Dunában, akit a Mogyi-Bajai JC judósa mentett ki. Csikós László magát nem kímélve beúszott a kilenc fokos vízbe, és kihúzta a bajba jutott személyt a partra.

„Budapestről jöttem haza kocsival egy továbbképzésről, és lementünk a kikötőbe édesapámhoz, aki ott dolgozik. Nővérem vette észre, hogy a farakodó magasságánál valakit sodor a víz. Először azt hittünk, hogy rosszul lát, de gyorsan kiderült, hogy sajnos nagyon is jól. Ekkor kiabálni kezdtünk a hajósoknak, hogy dobják be a mentőkerekeiket, de nem volt értelme, mert legalább húsz-harminc méterre volt a fuldokló a hajóktól. Valaki értesítette a mentőket, rendőrséget és a tűzoltókat, de a legtöbben csak leblokkoltak a látványon és tanácstalanok voltak” – emlékezett vissza a judoinfo.hu-nak Csikós László a múlt kedden történt esetre.

A sportoló felrohant a kikötőben álló egyik hajóra, és a kapitánytól próbálta elkérni a mentőkereket.

„Nem értette mit akarok, de végül egy matróz odaadta. Sajnos a hajóktól is túl messze volt a srác, így nem volt mit tenni: levetkőztem kisgatyára, és a belső hajóról beugrottam a Dunába.

Nagyon megijedtem, mert amikor már majdnem odaértem eltűnt a vízben, és azt hittem mindennek vége. De szerencsére újra felbukkant.

Láttam rajta, hogy felpuffadt az arca és a bal szeme is megsérült. Szemből érkeztem hozzá, és odanyújtottam a mentőkarikát. Ő belekapaszkodott én pedig a másik oldalról fogtam a segédeszközt. Közben folyamatosan beszéltem hozzá, hogy tartsam benne a lelket. Végül a betonfal végén a kőhányásnál tudtam kihúzni majdnem a Türrnél. Lejött egy munkás segíteni, hogy közösen felvigyük. A fiú azonban inkább le szeretett volna ülni, de nem engedtük. Levettük a vizes pólóját, és a bolgár kapitány adott rá egy szárazat. Hamarosan a tűzoltók is megérkeztek, és ők hoztak neki pokrócot is. Nemsokára a mentősök, és a vízirendőrök is a helyszínen voltak, és nekem így több dolgom már nem volt” – fejtette ki a hős sportoló.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 16:22
×
×
×
×