eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Együtt ettek, aztán átvágták a torkát

Együtt evett későbbi gyilkosaival Meredith Kercher. Az olaszországi Perugiában meggyilkolt brit diáklány lakótársa és annak barátja továbbra is őrizetben marad.

A Meredith Kercher ügyét vizsgáló egyik bíró úgy véli, nem szükséges újabb boncolást végezni a lány holttestén. Claudia Matteini döntése nyomán a tetemet hamarosan kiadhatják az áldozat családjának, bár a hatóságok erről még nem értesítették a hozzátartozókat.

A bírónő több igazságügyi orvosszakértő meghallgatása után hozott határozatot.

Claudia Matteini azért hívta össze az orvoscsoportot, hogy annak tagjai - a korábban elvégzett boncolásról szóló jelentés alapján - megállapítsák, pontosan mikor halt meg Meredith Kercher, mennyi ideig szenvedett, miután átvágták a torkát, és milyen szexuális aktusban vett részt, mielőtt megölték.

A nyomozók szerint szinte biztos, hogy az áldozat együtt evett azokkal, akik még aznap este meggyilkolták. Giuliano Mignini, az ügy vizsgálóbírája elmondta: Meredith Kercher nyelőcsövében gombát találtak a boncolás során.

A diáklány késő délután két brit barátnőjével pizzát és jégkrémet evett: ők később elmondták, hogy az olasz specialitáson nem volt gomba. Lehetséges tehát, hogy Meredith Kercher lakótársával, az amerikai Amanda Knox-szal együtt evett gombát: abból falatoztak, mielőtt a dolgok eldurvultak volna november 1-jén éjjel.

A lány nyelőcsövében champignon gombát találtak, ugyanilyenre bukkantak lakótársa barátjának, Raffaele Sollecitónak a lakásában is. Itt leltek rá a nyomozók korábban egy olyan konyhakésre is, amelynek hegyén megtalálták Meredich Kercher vérét, a nyelénél pedig Amanda Knox DNS-ét.

A fiatal olasz Sollecito és barátnője a napokban fellebbezést nyújtott be a bírósághoz: kérvényezik, hogy engedjék őket szabadon. Giuliagno Mignini szerint azonban mindkettejüket őrizetben kell tartani, mert sok jel utal arra, hogy részt vettek Meredith Kercher meggyilkolásában.

Például az, hogy a nyomozók Amanda Knox vérét is megtalálták annak a háznak a fürdőszobájában, ahol ő és Meredith Kercher együtt lakott. Lehetséges, hogy az amerikai diáklány megsérült, amikor az áldozattal dulakodott, elképzelhető, hogy eleredt az orra vére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×