eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
fotó: borsodbota.hu
Nyitókép: fotó: borsodbota.hu

Kommunista polgármestert választott magának egy borsodi falu

Borsodbótán ismét Gulyás Jánost választották polgármesterré. A falut 1986 óta vezető orvos a Munkáspárt színeiben indulót. Nyíltan vállalja, hogy a mai napig marxista.

A 785 lelket számláló Borsodbótára a Blikk látogatott el. Gulyás János hosszan mesélt nekik a kezdetekről, hogy alig 30 évese lett tanácselnök.

Most tizenkettedik alkalommal választották újra, de azt ígéri, hogy 2029-ben már nem indul.

A mai napig marxista maradtam. Pedig elsőre fel sem vettek a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetségbe, a KISZ-be, mert azt mertem mondani, egy fiatal kommunista is járhat templomba, ott is alapkövetelmény a ne lopj, a ne ölj és a szeresd a felebarátodat - mesél pályafutása elejéről.

"Nem azt nézzük, mi a kedvenc színe Jánosnak, hanem hogy a faluért él" – nyilatkozta Frida, aki eddig minden alkalommal Gulyás Jánosra adta le a voksát.

"Van saját iskolánk, óvodánk, bölcsődénk, postánk, vendégházunk, megszépült templomunk, utunk, csatornánk, mindezek nélküle nem lennének. Orvosunk is van, igaz, Abu-Dzabiban, lelépett pénzt keresni. János felesége, ahogy mi hívjuk, Katika doktornő 50 éve a helyi rendelő asszisztense, naponta jár ide rendelni egy orvos, addig a polgármesterné tartja a frontot."

Gulyás János mosolyogva mondta, a polcán Marx és Engels szobra mellett ott van egy pápai köszönőlevél. Pályázati pénzből egy kistérségi egyházi zenei társulatot is a szárnyai alá vett, ezt köszönték meg neki a Vatikánból.

"Pedig én a kőkemény rockzenét szeretem, a telefonom csengőhangja is a Fekete kutya a Led Zeppelintől"

– mutatta mosolyogva.

Falujáról azt mondja, hogy csodás zöld a rét, az erdő, a nyugalom, a biztonság az, ami csábít. Mint minden borsodi faluban, nálunk is van roma kisebbség, de mi sem jellemzőbb rájuk, hogy amikor néhány éve, néhány máshonnan betelepült roma család tagjai balhéztak az utcán, a saját közösségükben tették őket helyre, hogy Bótán ez nem így megy. S tényleg nem így megy, itt minden porta rendezett, takaros, a gyerekek tiszták, imádnak iskolába járni, az emberek előre köszönnek egymásnak, mosolyognak. Ha ehhez nekem van némi közöm, akkor már megérte.

fotó: borsodbota.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×