eur:
395.72
usd:
368.64
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: Pexels.com

Nem lesz olcsóbb idén a belföldi nyaralás, de azért van jó hír is

Vélhetően az idei turisztikai szezonban is a Balaton lesz a legnépszerűbb úti cél belföldön a hazai turisták körében – mondta Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő. Az InfoRádió Világszám című utazási magazinjának szerkesztő-műsorvezetője szerint sokan utaznak majd az augusztus 20-i ünnepségsorozat idején Budapestre, de a fürdővárosok és az Őrség is változatlanul népszerű maradhat a magyar utazók körében 2024-ben.

A belföldi úti célok közül 2024-ben is a Balaton lesz a legnépszerűbb, az északi és a déli partra egyaránt szívesen utazunk majd, de Hévíz környéke, illetőleg a Budapesthez legközelebbi partszakasz is benépesülhet a nyári időszakban – fogalmazott az InfoRádióban Kiss Róbert Richard.

Jó hír, hogy már nagyon sok szálláshely megújult, vagyis a már három-négycsillagos szálláshelyeken is jobb minőségű szobákat kaphatnak az utazók, mint mondjuk 15-20 évvel ezelőtt.

Emellett új szálláshelyek is létesültek, továbbá ismét a reneszánszát éli a kempingkultúra, tekintettel arra, hogy ezen a téren is sok minden fejődött, nagyon szépen megcsináltak jó pár közösségi szálláshelyet, és már „bátran elmehetünk a mosdóba” – jegyezte meg a turisztikai szakember, aki szerint ilyen téren a Balaton lehet a legnépszerűbb most is.

Várhatóan sokan utaznak majd a vidéki településekről Budapestre a különböző eseményekre, például az augusztus 20. környéki ünnepségsorozatra, továbbá a fürdővárosok is nagy népszerűségnek fognak örvendeni az idei szezonban – köztük például Hajdúszoboszló és Sárvár környéke. Kiss Róbert Richard elmondása szerint sokat fejlődött Északkelet-Magyarország, aminek köszönhetően például Sátoraljaújhely is a kedvelt úti célok közé tartozik a kalandparkkal és más nevezetességekkel. Szintén divatos Gyula, Makó és Győr környéke, a kisebb területek közül pedig – kedvelt vendégházai miatt – az Őrség népszerű. "Ha azt nézzük, hogy lakosságarányosan hova megy a legtöbb turista, akkor a Heves vármegyei – kétezres lélekszámnál kisebb – Noszvaj mindenképp kiemelendő, ahol a sok-sok rendezvény miatt rengeteg turista fordul meg" – tette hozzá a Világszám szerkesztő-műsorvezetője.

A belföldi nyaralások árait illetően Kiss Róbert Richard úgy fogalmazott, hogy az infláció csökkenése ellenére nehéz olyan szolgáltatót találni, aki azt mondaná, hogy „na akkor én most árat csökkentek”. Így inkább az várható, hogy nem lesz olyan szintű az árnövekedés, amit túlságosan sokan megéreznének belföldön.

A januári adatok alapján 7-8 százalékos drágulás lesz a hazai idegenforgalmi szektor jó pár szegmenségében, szemben a külföldi utazásokkal, amelyek ennél „jóval keményebben drágultak”

– mondta. Összességében viszont az látható, hogy a szolgáltatások színvonala is emelkedik sokfelé, és rengeteg élménnyel – gasztró- és kulturális fesztiválokkal, történelmi érdekességekkel – várják majd a nyaralni vágyókat a magyarországi szálláshelyek.

„Ismét lesznek fesztiválok, ismét lesznek olyan élmények, amelyek egy kicsit túlmutatnak azon, hogy lemegyünk mondjuk fürdeni a Velencei-tóhoz, a Balatonhoz vagy akár a Tisza-tóhoz” – fogalmazott a turisztikai szakértő, aki szerint annak ellenére, hogy nyáron szeretünk strandolni, sokan választanak majd olyan úti célokat, ahol valamilyen élményben lehet részük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×