eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Fotó: csepeli strandfürdő

Több hazai strand is kinyitott már, néhol szinte nyári forgalom várható

A legtöbb fürdő a pünkösdi hétvégétől várja a strandolókat, bizonyos helyeken viszont csak a nyári szünet kezdetével lehet majd csobbanni.

Korábban általában május elsején nyitottak ki idehaza a strandok, az elmúlt években azonban a koronavírus-járvány, majd pedig az energiaválság felülírta ezt. Idén a kora tavaszi meleg időjárás miatt több fürdő már az iskolai tavaszi szünetben, illetve a húsvéti hosszú hétvégén megnyitotta a kültéri medencéket.

A Magyar Fürdőszövetség főtitkára azt mondta a hirado.hu-nak, hogy a tanítási szünetek kiemelt időszakot és jó forgalmat jelentenek a fürdőszezonnak. Balogh Zoltán tájékoztatása szerint

a legtöbb fürdő a pünkösdi hétvégén nyitja majd meg kapuit, de vannak olyan helyszínek is, amelyek majd csak a nyári szünet kezdetével indítják el a strandszezont – főleg költségtakarékossági okokból.

A szervezet főtitkára mindenkit arra biztat, hogy az általa kedvelt fürdőhely honlapján tájékozódjon a nyitvatartásról, mert a tavaszi időszakban a meleg időjárás miatt hétvégenként akár a nyári forgalmat megközelítő látogatószám is lehet bizonyos helyeken.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×