eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter életmentő szívkompressziós készüléket ad át Bartus Erikának, a mentőállomás vezetőjének a harmincéves tiszalúci mentőállomás jubileumi rendezvényén 2022. október 29-én. Gulyás Gergely több mint egymillió forinttal támogatta a Lucas 3 szívkompressziós készülék beszerzését, a fennmaradó összeget a helyiek gyűjtötték össze.
Nyitókép: Vajda János

Életmentő adománnyal érkezett Gulyás Gergely

Életmentő újraélesztő gépet adott át Tiszalúcon.

Életmentő mellkaskompressziós készüléket adott át a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszalúcon szombaton, a nagyközségben harminc éve működő mentőállomás jubileumi ünnepségén. Gulyás Gergely több mint egymillió forinttal támogatta a Lucas 3 mellkaskompressziós készülék beszerzését, a fennmaradó összeget a helyiek gyűjtötték össze.

A miniszter köszöntőjében fontosnak nevezte, hogy a kisebb településeken is komoly fejlesztések valósuljanak meg. Kiemelte a Magyar falu program nyújtotta támogatásokat, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a vidéki emberek minden területen ugyanolyan szolgáltatásokhoz jussanak, mint a nagyvárosiak.

„Az a számtalan előny, ami egyébként együtt jár a vidéki léttel, ne találkozzon azokkal a hátrányokkal, amelyek az infrastruktúra fejletlenségéből következnek” – fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy az utak felújítását tekintve is sokat léptek előre.

A miniszter beszélt arról is, hogy az orvosbéreket sikerült nagy mértékben növelni és az egészségügyi dolgozók esetében is jelentős lépések történtek, de további bérelemelésre is szükség van. Ezt a „nehéz években” is igyekeznek megvalósítani, és mindent megtenni azért, hogy mihamarabb bekövetkezzen – jelezte.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×