INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

hornung ágnes

családbarát

videokonferencia

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára beszédet mond a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Közös KINCSeink – család, közösség, lelki egészség című szépirodalmi és tudományos pályázatának díjátadóján a Kopp Mária Intézetben 2022. július 5-én.

Hornung Ágnes: már videobeszélgetésben is lehet érdeklődni a családtámogatásokról

Infostart / InfoRádió - Domanits András

Online ügyfélszolgálat indult a családtámogatások még egyszerűbb megismeréséhez, igénybevételéhez – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Az elmúlt 12 évben számos családbarát intézkedést vezetett be a kormány, a magyar családok nagyon sok helyen érdeklődhettek ezeknek a formájáról, a mostani újdonság, hogy a Családbarát Magyarország központi ügyfélpontjának felkészült munkatársai egy online konzultáció keretében is segítséget nyújtanak – mondta az InfoRádióban Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár.

A Teams rendszeren keresztül 45 perces időkeretet lehet foglalni hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra között a csalad.hu/ugyfelpont menüpontban, és online konzultáció keretében is segítenek a szakemberek eligazodni a magyar családtámogatási rendszerben.

"Ez egy videóbeszélgetés, olyan mintha tárgyalóteremben ülnének a családok, de nem kell befáradni az irodába, hanem ezt az ország bármely pontjáról megtehetik, és bármilyen kérdést föltehetnek. Ez azért fontos, mert a harmincötféle támogatási forma egy bonyolult rendszer, és a felkészült kollégák mind a jogszabályi háttérről, mind a szükséges információkról, vagy az elérhető lehetőségekről is tájékoztatják a családokat" – mondta az államtitkár.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy az érdeklődők ugyancsak a csalad.hu oldalon használhatják a családtámogatási kalkulátort is, amellyel személyre szabott kalkulációt végezhetnek az elérhető támogatási formákról. A mintegy másfél éve elindított családtámogatási kalkulátorral 35 féle támogatási formáról, már csaknem 170 ezer esetben végeztek részletes számítást a családok.

Hornung Ágnes arra is felhívta a figyelmet, hogy emellett továbbra is működik a Családbarát Magyarország Központ Ügyfélpontjának e-mailben elérhető szolgáltatása, ezenkívül az érintettek rendelkezésére állnak a fővárosi és megyei kormányhivatalok családtámogatási ügyfélszolgálatai és a kormányablakok is, valamint hívhatják a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatát is, ahol a továbbiakban is tájékoztatást kaphatnak a családtámogatások igénybevételéről.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Kapcsolódó hang

Hornung Ágnes: már videobeszélgetésben is lehet érdeklődni a családtámogatásokról
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018