eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Night view of International airport in Prague, Czech Republic. Vaclav Havel airport Prague
Nyitókép: welcomeinside/Getty Images

Magyar cég és a robotja takaríthatja a prágai repülőteret is

Újabb négy évre egy magyar cég, a B+N Referencia Zrt. csehországi leányvállalata nyerte el a prágai Vaclav Havel repülőtér takarítási szolgáltatását. Az öt országban működő, a ferihegyi repteret is tisztán tartó vállalat 12 versenytárssal mérkőzött meg, és az eddigi munkája mellett az is számított, hogy immár saját fejlesztésű takarítórobotjai is vannak.

Egy repülőtér takarítása rendkívül összetett feladat, amelynek elvégzése során sok, gyorsan változó körülményhez kell alkalmazkodni – mondta az InfoRádióban Hajdú László, a B+N Referencia Zrt. PR-igazgatója. Mint fogalmazott, összesen 180 ezer négyzetméter a szolgáltatási terület, ahol nagyon bonyolult feladatot kell végezniük, hiszen több millió ember fordul meg prágai repülőtéren.

"Nagyon sokféle felületről van szó, egészen más a várótermek, a beszállóhidak vagy a mosdóhelyiségek takarítása, illetve rengeteg változó van. Az időjáráshoz, valamint a gépek indulásának, érkezésének a csúszásához is igazodni kell. Sokszor jönnek különböző delegációk, ami szintén nehezíti a szolgáltatást, tehát rengeteg olyan dolognak kell megfelelni, ami nagyon komoly kihívás mondjuk egy irodaház takarításához képest" – emelte ki az igazgató.

A B+N Referencia Zrt.-nek már saját fejlesztésű takarítórobotjai is vannak. Ez Magyarországon az egyetlen létesítménygazdálkodási-üzemeltetési cég, amelynek saját kutató-fejlesztő részlege van. Húszan dolgoznak a részlegen, többek között nagyon képzett, tapasztalt kutatómérnökök, és ők fejlesztették ki a Robin névre keresztelt takarítórobotot, amely az ilyen nagy területeken, mint például a repülőtér, nagyon hasznos.

"Egy munkatárs segítségével takarítanak nagy területeket. Ferihegyen nyolc ilyen takarítórobot is dolgozik, megsokszorozzák a takarítás hatékonyságát és lecsökkentik az idejét. Ezek nagyon komoly műszaki fejlesztések, tudják, hogy bizonyos területeket hogyan és milyen ütemezéssel járnak be, és ki tudják kerülni az esetleges akadályokat is" – mondta Hajdú László.

A magyar cég csehországi leányvállalata tucatnyi versenytársat maga mögé utasítva nyerte el újabb négy évre a prágai Václav Havel repülőtér takarítási szolgáltatását. A közeljövőben ott is bevetik a Robinokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×